Črna na Koroškem, 23. 10. 2020

Spoštovani starši!

S strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport smo prejeli naslednje obvestilo:

/POMEMBNO OBVESTILO – VRTCI/

Zaradi poslabšanja epidemiološkega stanja v državi od ponedeljka, 26. oktobra, bodo vrtci zaprti, predvidoma za en teden. V času zaprtja vrtcev so starši plačila za vrtec oproščeni!

Za starše, ki morajo v naslednjem tednu delati, delodajalec pa jim dela ne more omogočiti na daljavo, lahko župani sprejmejo sklep, s katerim določijo izjemo od zaprtja vrtcev in organizirajo delovanje vrtca v minimalnem obsegu, ki je namenjen samo staršem, ki nujno potrebujejo varstvo otrok.

Pri odločanju o izjemah je potrebno upoštevati trenutno epidemiološko stanje v občini in dosedanje epidemiološko stanje v vrtcu, prav tako pa tudi vse predvidene ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2, ki jih je izdal

Nacionalni inštitut za javno zdravje – NIJZ

V dogovoru z Občino Črna na Koroškem bomo zagotovili varstvo otrokom, katerih starši zaradi izrednih razlogov varstva nimajo zagotovljenega. Vrtec bo izjemoma odprt za starše, ki varstva ne morejo zagotoviti drugače.

V vrtec bomo sprejeli le otroke, katerih starši zagotavljajo, da je bil otrok v zadnjih 10 dneh zdrav in ni bil v stiku s COVID-19 pozitivno osebo.

Prosimo, če nam čimprej sporočite, če v naslednjem tednu potrebujete varstvo za vašega otroka.

Mateja Špeh: mateja.speh@vrtec-crna.si    tel.: 02/870 41 62

Mitja Pranjič: mitja.pranjic@os-crna.si    tel.: 02/870 41 57

Hvala za razumevanje!

Mitja Pranjič, ravnatelj

 

(Skupno 277 obiskov, današnjih obiskov 1)