Spoštovani starši!

Gotovo ste v zadnjem času spremljali poročanje medijev glede napovedane splošne stavke izobraževalk in izobraževalcev, vključenih v Sindikat vzgoje in izobraževanja (SVIZ).

Obveščamo vas, da bomo zaposleni v Osnovni šoli in v vrtcu v sredo, 14. februarja 2018, sodelovali v splošni stavki vzgoje in izobraževanja in se bomo udeležili protestnega shoda v Ljubljani, da bi izrazili nestrinjanje z vladnim vrednotenjem vzgojno-izobraževalnega dela. Na dan stavke bo tako Osnovna šola Črna na Koroškem s podružnico Žerjav in vrtcem Kralj Matjaž zaprta.
Zavedamo se, da bo to povzročilo največ nevšečnosti prav vam, cenjeni starši, za kar se vam vnaprej iskreno opravičujemo, a vas obenem prosimo za razumevanje in podporo našemu prizadevanju. Stavka nikakor ni uperjena proti vam ali vašim otrokom, temveč je skrajno sredstvo, ki ga uporabljamo, da bi Vlada RS prenehala zniževati sredstva za javno izobraževanje in bi zagotovila, da bo le-to tudi v prihodnje ohranjalo in še povečevalo svojo kakovost, pomen in ugled.

Prosimo, da preberete nagovor glavnega stavkovnega odbora SVIZ, ki ga vam je vaš otrok prinesel domov ali pa ga preberete v prilogi.

Zahvaljujemo se vam za vašo podporo in razumevanje.

Zapisala sindikalna zaupnica OŠ Črna na Koroškem Sabina Kovačič

_Obvestilo-za-starse_OS_14.-2.

obvestilo straši -vrtec

 

(Skupno 45 obiskov, današnjih obiskov 1)