Pretekli teden smo v sredo, 15. 4. 2020, izvedli športni dan. Že res, da je bil zaradi trenutnih razmer nekoliko drugačen, od tistih, ki smo jih vajeni, toda kljub temu smo se potrudili, da bi bil vsaj tako zanimiv.

Ker vsi preživljamo karanteno v različnih okoljih in situacijah, smo se odločili, da bomo ponudili več različnih scenarijev športnega dne, otroci pa se lahko sami odločijo za tistega, ki jim najbolj usterza.

Izvajali so lahko športni dan na domu, športni dan na dvorišču, športni dan v gozdu in športni dan v obliki pohoda.

Povratne informacije učencev kažejo na to, da so se zabavali in jim je bila takšna oblika športnga dneva všeč. Največkrat so izpostavili, da jim je bilo zelo všeč, so lahko športni dan izvedli skupaj s svojo družino.

Nekaj izjav učencev na temo športnega dne:

  • Danes je bilo super. Vseč mi je bilo ker sem imela zravno svojo domaco žival.
  • Zelo, zelo, zelo, zelo fajn. Fajn je bilo zato, ker smo opazovali naravo (videli smo različne metulje, pili vodo iz vodnjaka, našli veje podobnim puškam, uživali v gorskem zraku). In fajn mi je bilo…
  • Super je bilo. Še posebej, ker je lahko šla zraven sestrica.
  • Super, izbrala sem si dejavnost po mojem okusu. Zelo sem se razmigala. Pa še všeč mi je bilo, ker je lahko šel z mano tudi moj Piki, mamica in očka.
  • Športni dan mi je bil zelo všeč, takih bi lahko bilo še več. Še posebej mi je bilo všeč, ker sta lahko bila zraven tudi ata in mama in smo si lahko sami izbrali smer, kamor bomo šli. Preživeli smo lepo dopoldne.
  • Zdel se mi je zelo zanimiv, sploh aplikacija Relive, saj sem jo uporabljal prvič in menim, da je zakon, saj ti vriše celo pot.
  • Športni dan mi je bil zelo zanimiv. Najbolj zanimivi so mi bili izzivi, ki jih bom zagotovo še vadil, da mi jih bo uspelo narediti. Najtežji mi je bil izziv, kako z nogo v zraku obrniti čevelj in pa kako se v stoji na rokah ob steni obuti. Za celotni športni dan sem porabil okoli 4 ure.
  • Menim, da ste ta športni dan organizirali zelo dobro. Imela sem se lepo ob izvajanju vaj. Najbolj všeč so mi bile vaje pri abecedi in pa športni izzivi. Skupaj sem verjetno porabila kar 2 do 3 ure (seveda sem umes še jedla).
  • Današnji športni dan mi je bil zelo všeč. Izbral sem si domače dvorišče, kjer sva z mamo pripravila poligon. Najtežje mi je bilo viseti na drogu. Hvala vsem učiteljem in učiteljicam, ki so se trudili in zbrali zanimive ideje in naloge, ki so popestrile ta dan. Lep pozdrav.
  • Na športnem dnevu sem se imel super. Najbolj všeč mi je bil poligon, najtežji je bil tek na 600m(10 krat okrog hiše). Športni dan sem izvedel v dveh delih, dopoldne in popoldne, zaradi mamine in atijeve službe.

Še nekaj povezav do posnetkov poti:

Pohod filmček

Pohod filmček 2

Pohod filmček 3

Več utrinkov si lahko ogledate tukaj.

(Skupno 924 obiskov, današnjih obiskov 1)