Tretji dan šole v naravi smo se prebudili v nekoliko oblačno jutro, kar pa nam še vedno ni vzelo želje po smučanju. Hiter skok na zajtrk in že smo si obuvali smučarske čevlje. Sami pogoji na smučišču res niso najboljši, vendar se kljub temu veselimo vsakega obiska smučišča.

Popoldne so nas obiskali gorski reševalci iz gorske reševalne službe Koroška, ki so nam na zelo zanimivo in atraktivno predstavili svoje delo. Na tem mestu bi se radi iskreno zahvalil vsem sodelujočim, še posebej gospodoma Milanu Plescu in Iztoku Mencingerju, ki se vsako leto odzoveta na našo prošnjo in seznanjata otroke o pomenu in delu gorske reševalne službe. Velja pa omeniti tudi Milanovo zvesto spremljevalko psičko Tijo, katere prikaz iskanja zasutega ponesrečenca v snežnem plazu je otrokom vedno izjemno zanimiv. Tudi tokrat ni bilo nič drugače, Tija pa je po besedah gospodarja ravno danes “oddelala” svojo zadnjo šolo v naravi v svoji zelo dolgi in uspešni karieri kot reševalni pes. Najlepša hvala vsem!

Tekom dneva so vsi otroci posneli svojo vožnjo, zvečer smo si vse videoposnetke skupaj ogledali in opravili videoanalizo. Sledil je še kratek zabavni kviz, dokler nas ni vseh premagala utrujenost in smo se odpravili k nočnemu počitku.

Več utrinkov današnjega dne si lahko ogledate v galeriji in na našem YouTube kanalu.

Lep športni pozdrav

Marko Sonjak

Tamara Oblak

Nejc Gerdej

Sergeja Gerdej

Tjaša Hace

(Skupno 184 obiskov, današnjih obiskov 1)