Vsak tretji petek v novembru obeležujemo dan slovenske hrane s projektom Tradicionalni slovenski zajtrk.

Tudi letos se pripravljamo na medeni zajtrk. Medeni zajtrk bo potekal  v  petek, 19. novembra, v sklopu Tradicionalnega slovenskega zajtrka. Rdeča nit letošnjega zajtrka sta domače sadje in zelenjava, pri katerih se je potrebno zavedati pomena čebel in ostalih opraševalcev, ki zagotavljajo ekosistemsko storitev opraševanja. Ta omogoča razvoj plodov sadja in zelenjave. Ob tem pa vemo tudi, da je lokalno pridelana hrana okusnejša in bolj zdrava.

Za učence bomo na OŠ  Črna na Koroškem pripravili zajtrk, ki bo sestavljen iz kruha, masla, medu, mleka in jabolka brez dodanega sladkorja, vse sestavine bodo pridelane oziroma predelane v Sloveniji.

Učencem ta dan doma ni potrebno zajtrkovati, saj jih vabimo na skupni zajtrk v šolo.

V razredih se bomo zbrali že malo pred 8.00 uro.  

Od 1.- 5.r bodo z učenci učiteljice razredničarke

Od 6. – 9.r bodo z učenci učiteljice, ki imajo z učenci 1. uro pouk.

Najprej bodo učenci opravili testiranje, nato pa bodo dežurni učenci,  učiteljice in učitelji pomagali učencem, da si živila razdelijo, se usedejo, v miru kulturno in s spoštljivim odnosom zajtrkujejo.

V času zajtrka bo po ozvočenju potekala oddaja šolskega radija na temo TSZ.

Malica bo kot vedno ob 9.55!

 

Zapisala vodja šolske prehrane Sabina Kovačič

 

 

 

 

(Skupno 66 obiskov, današnjih obiskov 1)