TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

 

Letošnji dan slovenske hrane in tradicionalni slovenski zajtrk bo v petek,  21. novembra. Tradicionalni slovenski zajtrk je osrednje dogajanje Dneva slovenske hrane, ki ga je razglasila Vlada RS in ga obeležujemo tretji petek v novembru. Tudi tokrat bomo posebej poudarili pomen zdravega prehranjevanja in zagotavljanja hrane iz lokalnega okolja. Glavni cilj oziroma namen razglasitve dneva slovenske hrane je podpora slovenskim pridelovalcem in predelovalcem hrane ter spodbujanje zavedanja in pomena domače samooskrbe, ohranjanje čistega, zdravega okolja. Javnosti predstavljamo pomen kmetijstva in čebelarstva ter spodbujamo k  pravilni in zdravi prehrani. Starejše učenke bodo obiskale učence razredne stopnje in jim posebej razložile pomen te hrane.

Ozaveščamo o pomenu živilsko-predelovalne industrije.  Posebno pozornost pa namenjamo pomenu gibanja in ohranjanja čistega okolja.

Naši učenci bodo ta dan zaužili domač kruh iz Bistre, bio in ekološko pridelano slovensko maslo, med Črnjanskih čebelarjev in slovensko polnovredno mleko ter naša slovenska jabolka.

 

Zapisala vodja šolske prehrane Sabina Kovačič

(Skupno 56 obiskov, današnjih obiskov 1)