Tretji petek v novembru je dan, ko obeležujemo Tradicionalni slovenski zajtrk in dan slovenske hrane. Zaradi epidemije, smo letos ta dan obeležili doma, danes pa je napočil trenutek, ko smo pripravili nadomestni Tradicionalni slovenski zajtrk.

Na mizi smo imeli postrežena jabolka, med, maslo, mleko in črn kruh. Pri zajtrku se nam je pridružila gospa županja in predsednik žerjavskih čebelarjev g. Zoran Mičič.

Skupaj smo poudarili namen Tradicionalnega slovenskega zajtrka, ki je izobraževati, obveščati in osveščati šolajočo mladino in vzporedno v določenem obsegu tudi širšo javnost o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil slovenskega izvora, pomenu kmetijske dejavnosti in čebelarstva za pridelavo, okolje, gospodarske dejavnosti in za širše okolje, o pravilnem ravnanju z odpadki, ki nastajajo pri vsakodnevnih dejavnostih ter racionalnem ravnanju z embalažo. Pomembno je tudi splošno osveščanje mladine o pomenu zdravega načina življenja, vključno s pomenom gibanja in izvajanja športnih aktivnosti.

Mojca Petrič in Mojca Potočnik

(Skupno 161 obiskov, današnjih obiskov 1)