Dragi učenec, učenka!

Pri iskanju informacij o srednjih šolah in njihovih programih so ti lahko v pomoč zlasti spodnje spletne strani:

  • mojaizbira.si,   kjer boš lahko našel povezave med poklici, ki te zanimajo, srednješolskimi programi in srednjimi šolami, ki te programe izvajajo.
  • dijaski.net,  kjer prav tako lahko najdeš vse srednješolske programe v Sloveniji, ki pa imajo predstavljene tudi vpisne pogoje in omejitve s preteklih šolskih let. Prav tako tu najdeš več o štipendijah in dijaških domovih.
  • To bo moj poklic!, kjer si lahko ogledaš različne posnetke v katerih ljudje opisujejo svoj poklic in pokažejo kaj delajo.
  • stran Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport kjer boš našel katalog srednjih šol “Razpis za vpis”, informacije o poteku vpisa ter različne obrazce, ki jih potrebuješ.
  • e-svetovanje Zavoda za zaposlovanje kjer ti preko različnih vprašalnikov in programov pomagajo načrtovati poklicno pot. Lahko pa se povežeš tudi s svetovalcem zavoda za zaposlovanje.
  • Tukaj pa najdeš seznam srednjih sol po regijah2016 v Sloveniji ter programov, ki jih trenutno ponujajo.

Prav tako obišči spletne strani posameznih srednjih šol, saj tam lahko vidiš njihove urnike, izbirne predmete, ki so učencem na voljo ter ostala dodatna ponudba.

Vedno pa se lahko oglasiš tudi v svetovalni službi, kjer te bo svetovalna delavka usmerila kje poiskati informacije in ti pomagala pri odločanju za zate najbolj optimalni poklic.

Veliko veselja pri brskanju!

(Skupno 51 obiskov, današnjih obiskov 1)