Konec januarja vsako leto v Črni na Koroškem gradimo gradove kralja Matjaža.

Letos pa je bilo vse malo drugače. Tudi običajne stavri smo počeli malo drugače in iskali nove načine, da smo ohranili vse tisto, kar nam prinaša veselje, radost, sprostitev in nove prijatelje. Tudi naša tradicionalna prireditev in projekt Kralj Matjaž pod goro Peco, je bila tokrat drugačna in posebna.Verjamemo, da je bil projekt v nekoliko drugačni obliki prav tako zanimiv in srčen, saj se je v naše dogajanje vključilo ogromno šol in posameznikov.

Učenci so gradili snežne in ledene gradove na svojih dvoriščih in travnikih. Izdelali so številne gradove iz drugih materialov, iz odpadne embalaže, papirja, plastenk, kock … Prejeli smo ogrmno fotografij snežnih skulptur, pesmi, slik in risb na temo kralja Matjaža.

Zima pa je bila takšna kot mora biti, zato je na naš naslov prispelo kar nekaj fotografij z zimskimi motivi.

 

V naš projekt se je vključilo 12  šol,  9 osnovnih šol in 3 srednje šole. Enajst od teh je UNESCO šol. Sodelovale so PRVA OŠ SLOVENJ GRADEC, OŠ SPODNJA IDRIJA, OŠ POLJANE, OŠ ŠMIHEL, OŠ JOŽETA MOŠKRIČA, OŠ DUŠANA FLISA HOČE, PODRUŽNIČNA ŠOLA BILJE, OŠ FRANJA GOLOBA PREVALJE, GIMNAZIJA JOŽETA PLEČNIKA LJUBLJANA, BIOTEHNIŠKI CENTER NAKLO, ŠOLSKI CENTER CELJE -SREDNJA ŠOLA ZA GRADBENIŠTVO IN VAROVANJE OKOLJA in OŠ  PREŽIHOVEGA VORANCA RAVNE NA KOROŠKEM.

Prispevke si lahko ogledate na spodnjih dveh povezavah.

   Vesna Burjak, vodja projekta Kralj Matjaž pod goro Peco

(Skupno 235 obiskov, današnjih obiskov 1)