IMG_1450   IMG_1462  V ponedeljek, 18. junija 2012, smo tretješolci iz Črne imeli naravoslovni dan. Obiskali smo Ljubljanski grad in Živalski vrt.

Avtobus nas je pripeljal pred Lutkovno gledališče, kjer smo izstopili in odšli do vzpenjače. Kupili smo vstopnice in se z vzpenjačo odpeljali na Ljubljanski grad.
IMG_1434  IMG_1439   IMG_1443   IMG_1455
Tam nas je čakala grajska vodnica. Povedala nam je, da bomo z zmajevo pomočjo Grad raziskali skupaj. Če bomo uspešno rešili vse naloge, bomo odkrili zmajev zaklad. Iskali in sledili smo njegovim sporočilom in reševali naloge, ki nam jih je Grajski zmaj zadal.
IMG_1457  
Najprej smo si ogledali kratek film, ki nam je predstavil zgodovino Ljubljanskega gradu. Nato smo se povzpeli na Razgledni stolp, od koder je bil lep razgled na mesto Ljubljana.
Pridno smo sledili zmajevim sledovom in reševali njegove naloge. V kapeli sv. Jurija smo slišali legendo o Juriju – preprostemu mladeniču, ki je premagal zmaja in tako rešil Ljubljano. Uspešno smo rešili vse naloge in odkrili zaklad – majhno skrinjico. V njej je bila za vsakega ena beležka s pobarvankami.
Z avtobusom smo nadaljevali pot do Živalskega vrta. Vodič  nam je pripravil eno urno vodenja po delu živalskega vrta.
IMG_1464   IMG_1465   IMG_1467   IMG_1468
Najprej nam je pokazal ptičjega pajka. Vsak ga je pobožal in si ga ogledal. Nato je prinesel nestrupeno kačo – ameriško gož. Vsakemu izmed nas  jo je dal okrog vratu in povedal nekaj o njej.
Nadaljevali smo pot po živalskem vrtu. Pod njegovim vodstvom smo si ogledali morska leva in šimpanze, ki so počivali, nato pa so se tudi stepli. Ostale živali smo si ogledali sami. Zanimivi so bili zlatolični giboni, ki so spretno po dveh nogah hodili po ozkih hlodih,  slonica Ganga si je žejo tešila z vodo, levinja je lenarila na soncu, medvedje so počivali v senci na svojem teritoriju, volkovi so se leno sprehajali po svojem prostoru, žirafe so stegovale svoje vratove in se hranile.
IMG_1469   IMG_1471   IMG_1472    IMG_1473
Po ogledu še nekaterih drugih živali smo se posladkali s sladoledom. Skakali smo na trampolinu in se igrali na igralih.
IMG_1476    IMG_1477
V trgovini s spominki pa si je skoraj vsak izmed nas kupil nekaj lepega za spomin.
Utrujeni in polni doživetij smo sedli na avtobus in se odpeljali nazaj proti Črni na Koroškem.

Učiteljici: Marina Krivonog in Anka Kompan

(Skupno 128 obiskov, današnjih obiskov 1)