Dragi učenke in učenci, spoštovani starši!

Za nami so velikonočni prazniki, nekaj dnevov dejavnosti in pet tednov pouka na daljavo. Verjamem, da se vsi zelo trudite spoštovati vse zapovedi in prepovedi, da bi čim prej zajezili epidemijo. Strokovnjaki nam sporočajo, da smo na dobri poti. Upam, da bomo res uspeli in se bomo v mesecu maju vrnili v vrtčevske in šolske prostore.

Rada bi vas opozorila na nekaj za nas bistvenih novic oz. odločitev našega ministrstva.

Prva pomembna novica za šesto- in devetošolce je, da v tem šolskem letu ne bo NPZ preverjanja.

Druga odločitev pa zadeva vse nas, saj so sporočeni pogoji pod katerimi se izvaja ocenjevanje znanja na daljavo. V kolikor želite prebrati vse podrobnosti v zvezi s tem, vam pripenjamo priponko z vsebino (KLIKNI TUKAJ). Vsekakor pa bodo učitelji v naslednjem tednu na nivoju aktivov odločili, kaj, kako in kdaj se bo preverjalo na daljavo in o tem ter kriterijih vas bo seznanil vsak posamezen učitelj.

Veliko oz. večina ocenjevanja bo potekalo s časovno omejitvijo (pisno) in s časovno razporeditvijo z video klici. Zato bo še posebej pomembno, da boste vsakodnevno prebirali obvestila učiteljev in se odzvali v navedenem času. Prosim, da ste res skrbni pri tem in  ne otežujete zadev sebi in drugim. Hkrati naprošam tudi starše, da imate nadzor nad tem delom izobraževanja na daljavo. Zaupamo vam, da boste omogočili v času ocenjevanja otrokom mir ter ustrezen prostor. Hkrati smo prepričani, da verjamete v svojega otroka, da se je sposoben naučiti in to tudi korektno predstaviti brez kakršnih koli pripomočkov oz. s tistimi, ki jih bodo dovolili učitelji. Znanje je tisto kar šteje v življenju in vam ga nihče ne more vzeti. Vse drugo so le sanje. Realnost pa je kruta.

Želim vam prijeten vikend, še en teden pouka na daljavo v aprilu, ki mu sledijo počitnice in prazniki, nato pa se slišimo ponovno 4. maja.

Romana Košutnik, v. d. ravnateljica

(Skupno 147 obiskov, današnjih obiskov 1)