OCENJEVANJE ZVEZKOV
 
Ocenjevanje-zvezkovMed šolskim letom smo v okviru projekta Bralna pismenost dvakrat nagradili učence, ki so več mesecev skrbno urejali svoje zvezke, delovne zvezke in mape. Kriteriji ocenjevanja so bili: čitljiva in berljiva pisava, estetski videz zapisov (urejeni naslovi, bistvo podčrtano ali označeno z barvo, robovi, preglednost …) in da je bila zapisana celotna snov (četudi je učenec manjkal, je moral imeti vse zabeleženo, prepisano, prilepljeno, narisano…) Učitelji so pri vsakem predmetu izbrali 1–3 učence (glede na število učencev v skupini) z najlepše urejenim zvezkom.

Po pregledovanju zvezkov, delovnih zvezkov, map in drugih izdelkov je vsaka učiteljica po svoje ovrednotila ta učenčev odnos do dela v učenčevem listovniku (portfoliu). Pri tem se ne ni pozabilo na tiste, ki sicer nimajo najlepše urejenih zvezkov, a so se očitno trudili. Če je bilo res lepo urejenih zvezkov več, se je morda predlagalo še koga kot zmagovalca oziroma se je predlagal učenec, ki v prvem polletju ni bil izbran.

 
Ob prvem polletju so bili učenci nagrajeni z navijaškim šalom Zlate lisice oziroma z izletom v Planico, ob koncu leta pa so si zmagovalci spet privoščili zasluženo pico pri Rešerju.
 
Učenci z najlepše urejenimi zvezki ob koncu šolskega leta:
PŠ Koprivna – Urška Osojnik, 3.r.
PŠ Žerjav – Jana Voglič, 5.r., Samed Suljič, 2.r., Nevenka Mičić, 3.r.
PŠ Javorje – Angelika Kumer, 7.r.
1.r. Taja Oderlap, Anja Voler, Matevž Knez
2.r. Nikolina Burica, Iris Srebre, Manca Čepin
3.r. Ana Petrič, Gloria Maček, Nina Germadnik
4.r. Nuša Kunc, Maja Oprešnik, Nika Ozimic
5.r. Naja Dolič, Klara Vrabič, David Savelli Valenti
6.a Romana Zvizdalo, Anja Sušnik
6.b Špela Kreuh, Kaja Obretan
7.a Urška Laznik, Sara Vrabič, Vita Lesjak
8.a Adrijana Kamnik, Tamara Krivec
8.b Petra Robnik, Anja Knez
9.a Urška Šteble, Manca Krumpačnik
 
Na fotografiji je večina teh nagrajencev pred picerijo Rešer, kjer je krajan Jože Osojnik učence pogostil še s sladoledom.
(Skupno 400 obiskov, današnjih obiskov 1)