Pa smo prispeli! Za nami je kar precej dolg in naporen dan. Po precej počasni vožnji, ki jo je vseskozi spremljal močan dež, smo končno prispeli do slovenskega primorja. Kot da bi nekdo tam zgoraj slišal oziroma vedel za naše želje, je dež vedno bolj ponehaval, čim bolj smo se bližali naši destinaciji, dokler ni dokončno ponehal.

Ob prihodu smo se porazdelili po sobah in takoj odhiteli na kosilo. Sledil je seveda krajši počitek, da se je naš obrok lepo posedel.

Kljub nekoliko kislemu vremenu smo se z največjim veseljem odpravili na plažo, kjer smo izvedli testiranje, se malce poigrali v vodi, opazovali jato rib, ki je skakala iz vode in jih je lovila zelo velika riba, malo pa smo seveda tudi potrenirali tehniko plavanja.

Po večerji smo se poveselili in pozabavali, saj je imel eden izmed otrok rojstni dan.

Zvečer smo se odpravili na pohod, kjer nas je že po nekaj sto metrih ujel lažji dež in smo ga morali prekiniti. Smo pa kar na plaži izvedli krst naših šolarjev in učiteljic, ki so bile prvič z nami v letni šoli v naravi. Seveda pa se nismo pustili motiti, vrnili smo se v naše sobe, vzeli dežnike in se ponovno odpravili na sprehod, tokrat za srečo v drugo stran. In če nas je prej po nekaj sto metrih dež ujel, je tokrat po nekaj sto metrih dež ponehal.

 

Po krajšem pohodu, smo se vrnili v dom in učencem je še vedno ostalo precej časa pred spanjem, ki so ga spridom izkoristili za druženje, potem pa vsi sladko zaspali.

 

 

 

Lep športni pozdrav!

Marko Sonjak

Meta Lesnik

Vesna Burjak

Urška Kompan

 

 

(Skupno 284 obiskov, današnjih obiskov 1)